Heel veel mogelijkheden

Gepubliceerd op 24 mei 2023 om 20:20

Afgelopen weekend bezochten ongeveer 75 mensen de Levenstuin als onderdeel van de Kunstroute. De reacties waren stimulerend. Mensen waren aangenaam verrast en vol complimenten over de vorderingen. "Je kunt zien dat er een idee achter zit", zei iemand. Weer een ander: "Ik wist niet dat hier zoveel moois te zien is." Het was prachtig weer zodat ik ook enkele schilderwerken in de tuin kon zetten. Bezoekers raakten geïnspireerd, vonden het gewoon leuk om door de tuin te wandelen en zagen allerlei mogelijkheden: "Wat een prachtige plek voor bijenkasten", "Krielkipjes zijn zo schattig", "Ik zie me hier wel uren zitten om helemaal zen te worden", "Je kunt straks heel veel lekkere dingen maken met je bloemen, groente en fruit", "Geef je hier ook schilderworkshops?", "Wij willen hier graag met een groepje vriendinnen iets leuks doen met bloemen". En daar bleef het niet bij. Het idee van een half jaar geleden om hier iets te doen met jonge mensen met dementie (jonger dan 65 jaar) is nieuw leven ingeblazen. Daar hoor je later meer van.

 

Workshop 'Ontdek je eigen natuur'

Een week eerder kwam Annet Hoeijmans-Boon met de vraag of ik samen met haar een workshop wil geven voor mensen die het leuk vinden om in de tuin op ontdekkingsreis te gaan naar (verborgen) talenten: hun eigen natuur. 

We hebben een programma gemaakt en een datum geprikt.

Zaterdag 8 juli heten we je van harte welkom als je zin hebt om jezelf te laten verrassen door wat de bloemen je te vertellen hebben. Lees hier meer....

Zelf werd ik deze week heel erg blij van deze prachtige anemoon. Het mooist vind ik dat onderste omgekrulde blaadje. Hij is niet perfect...

Blij verrast door het gras

Ik maai al weken paadjes door het gras. Waar ik niet maai groeit het gras nu tot kniehoogte en door de bloei is het nu nog hoger. Het geeft de tuin een spannend karakter. Je kunt het niet meer overzien, er zijn verborgen paadjes. Zo leuk. Wandelend door het hoge gras zag ik hoe bloeiende brandnetels zeer druk bezochte insectenhotels zijn. Je bent van harte welkom om ook eens rond te komen struinen.

vuurwants
insectenhotel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.