De baarmoeder is geplaatst!

Gepubliceerd op 11 december 2022 om 19:10

Het gaat wel heel hard en ik vind het heerlijk. Zo werd ik woensdag gebeld door de leverancier van de kas. "Uw kas is binnengekomen, ik wil graag een afspraak met u maken om hem te komen plaatsen", zegt de man. Ik zeg al grappend:"Morgen kan!", niet gelovend dat het zo snel al zou kunnen. "Oh", zegt de man, "dat komt goed uit, ik heb morgen nog een paar mannen vrij." En zo zijn er op die regenachtige, koude donderdag, drie mannen druk aan het werk om er voor te zorgen dat er aan het eind van de dag een kas staat. Het is gelukt!

Ondertussen heb ik met het oog op de vrieskou, de potten met oleanders en de olijf al in de kas geplaatst. Het is zo leuk te merken dat er in de kas een heel ander klimaat heerst en fijn dat hij meteen al dienst doet. 

Het toegangspaadje is van al dat heen en weer geloop wel heel blubberig van geworden, daar moeten we nog wat op vinden.

Oost, west......

Terwijl de mannen de dakraampjes in de kas plaatsen, loop ik rond en ben verrast door het effect van de kas. Opeens zie ik wat er nog meer op het veldje moet. Ik wil een cirkelvormige border met daar doorheen paadjes noord-zuid en oost west en in het midden een zonnewijzer. De volgende dag kan ik niet wachten om de cirkel uit te zetten. Zo ontdek ik dat ons huis precies noord-zuid staat. De evenwijdige richting van de verkaveling van de polder zet zich per ongeluk helemaal voort in de tuin, zelfs in de cirkel. Ik vind dat eigenlijk wel grappig. 

Pluktuin wordt levenstuin

Eerder deze week had ik een gesprek met Jennifer Verbaan. Jennifer ken ik nog maar net en we hebben wel een klik. Ze is grafisch vormgever en maakt onder andere animaties. Het lijkt me leuk om in een animatie het concept van 'Vertel het met bloemen' uit te leggen. Jennifer stelt me goede vragen en ze merkt op dat het woord 'pluktuin' de lading niet dekt. En zo wordt de 'levenstuin' geboren. Ik word daar heel blij van en zo wordt een kas een 'baarmoeder'. 

Het hart?

Vandaag vertel ik mijn zoon over de ontwikkelingen. "Wat leuk", zegt hij, "en waar zit dan het hart?".

Leuk zo'n vraag. Het brengt me op het idee om het eilandje in de vijver met de twee berken te verbinden met een loopplank. En dan vervolgens met een loopplank naar het tuinhuis. Een eilandje met twee berken als hart van de levenstuin. Is dat wat? 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.