Een nieuw jaar!

Gepubliceerd op 31 december 2023 om 14:24

Hier was 2023 een mooi jaar. De ontwikkeling van de levenstuin brengt veel nieuws rondom ons huis. Een groen weitje werd een bloementuin. En veel meer dan dat. Er kwamen boompjes en struiken, heggetjes, bankjes, kippetjes en veel lieve mensen. Ook groenten. Tot mijn verrassing eet ik nu nog steeds uit eigen tuin. Behalve witlof en spruitjes heb ik nog geen groenten hoeven kopen. En ik vind het mooi dat meer mensen hier van meegenieten. Zoals vanaf begin december een groepje mensen met geheugenproblemen. Ze hebben al geholpen om een heg van wilgentenen te vlechten langs de helft van het labyrint. Ik zou het mooi vinden als dat wat in gang is gezet, zich verder ontwikkelt en dat veel mensen hier van mee kunnen genieten.

Wat zal er komen?

Het nieuwe jaar brengt weer nieuwe uitdagingen. Vorig jaar was het een ontdekkingsreis waarbij het ging om het inrichten en het uitvinden van het proces van bodembewerking, zaaien en planten van van alles en nog wat. Ik ben met andere ogen gaan kijken naar bodemdiertjes, dat zijn mijn medewerkers geworden. Ook ben ik gaan zien hoe de boel groeit als je niet of juist wél ingrijpt. 

In het nieuwe jaar zal weer heel anders zijn. Ik verwacht dat er veel uitzaaisels spontaan her en der op gaan komen. Dat wordt dus herkennen wat er komt en kijken of het eventueel verpoot of verwijderd moet worden. Ook heb ik nog weer nieuwe plantenbedden in wording.  Plekken waar het gras nu nog afgedekt is, maar straks geen gras meer zal staan en ruimte komt voor ...  Dat weet ik dus nog niet, want een beplantingsplan heb ik nog steeds niet. Wel weet ik dat ik geen aardappels en tomaten op dezelfde plaats ga poten, maar verder is het nog steeds zoals het komt. Ik wil me blijven verrassen door wat er zoal groeit, bloeit en rondfladdert want dat is voor mij het leven. 

Ik wens je een nieuw jaar waarin je

je laat verrassen door

wat er om je heen groeit en bloeit!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.