Wat is kunst?

Gepubliceerd op 16 mei 2023 om 21:05

Komend weekend, 20 en 21 mei doe ik mee aan de Kunst route Bodegraven-Reeuwijk. Al eerder deed ik mee met mijn schilderwerk. Dit jaar doe ik mee met mijn schilderwerk én mijn levenstuin. De manier waarop deze tuin tot stand komt, zie ik als kunst. Dat roept natuurlijk al gauw de vraag op, wat je dan onder kunst verstaat. Voor mij is kunst het creëren van iets authentieks. Dat kan dus van alles zijn. Ik schilder intuïtief en hoe ik de levenstuin maak, gaat eigenlijk net als schilderen. Zonder het plaatje al te weten beginnen en nieuwsgierig naar wat er (vanzelf) gaat komen. Wat is kunst voor jou?

In gesprek over de magie van het creëren

Kunstschilder Titus Meeuws, maakte een podcastserie waarin hij in gesprek met 15 verschillende kunstenaars de magie van het creëren probeert te duiden. Het resultaat is te beluisteren via de podcast Zintuig.

De podcastgesprekken raakten me. De gedachten van de kunstenaars over wat kunst is, waar hun creatieve vermogen vandaan komt is niet eenduidig. Het riep in mij de vraag op of ik mezelf een kunstenaar mag noemen. Wat is kunst?

Ik nodigde Titus uit om hierover te komen vertellen en hij zei "JA". Hij komt op donderdagavond 7 september naar Nieuwerbrug om hier, aan de hand van wat de gesprekken met de 15 kunstenaars hem hebben gebracht, met mensen die hier interesse in hebben, in gesprek te gaan. 

Heb je interesse? Kijk op de Agenda pagina of laat het direct weten door mij een mail te sturen, dan houd ik je op de hoogte..

Kom je a.s. zaterdag of zondag langs op de Kunstroute?

Op beide dagen staat van 11 tot 16 uur de deur van de Hooiberg en de levenstuin open. Je bent van harte welkom! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.