Door weer en wind; Niet te stoppen

Gepubliceerd op 2 april 2023 om 18:23

De hagelstenen konden me vorige week niet stoppen. Met de kont in de wind ging ik door met het verwijderen van plaggen brandnetels uit de grond die bloembed moet worden. De stroken die ik vanaf november heb afgedekt heb ik nu op één na ontdaan van het worteldoek. Alhoewel het gras keurig is afgestorven was ik op sommige plekken onaangenaam verrast door hele plakkaten brandnetel. Wortelgestel dus met prille, iele blaadjes. Ook af en toe een oppiepend disteltje. Met een vork heb ik dat er allemaal uitgewerkt terwijl de hagelbuien op mijn rug striemden. 

Voordeel van een hagelbui: Je wordt er niet nat van. Ik vond het zelfs heerlijk. Een beetje stoer ook wel. En wat ben ik blij dat ik tegenwoordig tuinhandschoenen gebruik.

Regen, regen en wat een pret

Eerder had ik dit nog nooit... plezier in buiten bezig zijn in de regen. Maar nu, met laarzen, handschoenen, bodywarmer en windjack aan, ik vind het heerlijk. Ik ben niet te stoppen. Ik heb er weer een aantal plantklare bedden bij. Op zo'n dag stuurt een dorpsgenoot een appje. Ze is in de tuin bezig en heeft herfstasters en witte wederik in de aanbieding, of ik interesse heb. Jawel en even later plant ik herfstasters in de regen. Ik ga door met planten en zaai nog meer, in en buiten de kas. De volgende dag is het droog. Ik verspreid houtsnippers onder de schommel en rondom 'de zon'. Ik maai enkele paadjes. Het ziet er meteen heel anders uit. 

Even deed ik nog een poging tot het opzetten van een klimrek van wilgentakken voor de lathyrus. Helaas was dat nog iets te gammel en bij de eerste de beste windvlaag stortte de boel in elkaar. Gelukkig is er volgende week mooi weer op komst. 

En nog meer

Het tuincentrum is ondertussen voor mij als een snoepwinkel voor kleine kinderen. Ik ging voor enkele viooltjes, maar zag ook prachtige kievitsbloemen. En dan zijn er ook vaste planten in de aanbieding. Op mijn verlanglijst had ik nog floxen en brandkruid. Dus die ook meegenomen en meteen geplant. De tuinbonen in hun krantenpotje wortelen al ver eronderuit, die moeten ook nodig de grond in. Nu eerst spinazietaart eten... spinazie van eigen teelt. Op alle terreinen word ik meer en meer actief en creatief. Niet te stoppen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.