Als een kind

Gepubliceerd op 4 februari 2023 om 17:28

Na de grond heb ik nu ook de houtsnippers in de kas gebracht. En als dan de zon schijnt en ik de kas inloop, voel ik me bezwangerd door de geur, de stilte en de koesterende warmte. Zo fijn! Ik zit in de houtsnippers en voel me als een kind in de ballenbak bij Ikea. Ik word er blij en energiek van om zo bezig te zijn. Die nacht word ik wakker met het idee om de aardbeiplanten die ik in een veel te kleine bak heb staan, in de kas te poten. Vroege zomerkoninkjes, eens kijken of dat lukt. Dat spelen is zo leuk en geestverruimend. Er is nog veel meer te spelen...

Spelen

Kruipen in de houtsnippers, ik kan me niet herinneren dat eerder te hebben gedaan. Laatst was er iemand die me vroeg of ik ook een blote voeten pad aan ga leggen. Dat vond ik een grappige vraag. "Je kunt hier altijd je schoenen uitdoen", zei ik. Zelf loop ik graag op blote voeten, vooral door de sneeuw. De paadjes in de levenstuin zullen van gras, houtsnippers en als het erg nat is zompige klei, zijn. 

 

Vanaf het begin wist ik dat ik ook een schommel wil. Voor kinderen en ieder die zich kind voelt. Deze week ging ik op zoek. Ik wil er ook zelf kunnen schommelen. Hoe heerlijk om samen schommelend te genieten van het misselijkmakende heen en weer gaan.  Op verschillende websites zag ik de mooiste speeltoestellen voorbijkomen. Mijn ex heeft aangeboden om hem te komen plaatsen, dus overlegde ik met hem. Hij droomde van zo'n speelhuisje met glijbaan, ik van schommels en een duikelrekje. Maar ik zag ook zitzakken voorbijkomen en ringen. Zou ik nog een vogelnestje in de ringen kunnen maken? Uiteindelijk wordt het een robinia houten frame met vier haken waaraan we kunnen hangen wat we willen. En langs de poten laat ik denk ik wel iets leuks omhoog groeien. 

Nog meer fröbelwerk

Behalve spelen, moet er natuurlijk ook serieus getuinierd worden. Sommige zaadjes strooi je rechtstreeks in een aarden bed, maar andere kun je beter in een zaaipotje laten ontkiemen. Die potjes kun je kopen, maar ik zag ze ook al van wc rolletjes gemaakt. Daar ben ik mee begonnen. Maar we gaan te weinig naar het toilet voor genoeg zaaipotjes. Toen zag ik dat je ze ook gewoon van krantenpapier kunt vouwen. Lang leve de instructiefilmpjes op internet. Nu zit ik elke avond reepjes krant rondom een pestopotje te rollen. Zo rustgevend dit kinderspel!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.