Kruiwagens vol

Gepubliceerd op 27 januari 2023 om 21:23

De regen is gestopt, mijn gekneusde enkel weer genezen, dus; Werk aan de winkel. Ik heb 1 m3 tuinaarde in de kas gebracht. De twee vakken zijn nu aardig gevuld. Het loopgedeelte wordt nog gevuld met houtsnippers. Die staan ook al te wachten in de bigags naast de schuur. Wel handig om dat allemaal klaar te hebben staan. Dan kan ik ermee aan de gang als ik zin heb.  

Na dat kruien van al die vrachtjes bij een temperatuur rondom het vriespunt, is het zo heerlijk na afloop. Dat is genieten van een voldaan gevoel en rozige konen. 

En nog meer leven

Er was meer te beleven de afgelopen week.

Maandagavond kwam een groepje zelfstandige professionals van Platform-Z hier in de hooiberg om nog beter te leren pitchen. Het verhaal te vertellen van hun onderneming zeg maar. Dat was leuk en inspirerend. De hooiberg met mijn schilderwerken zorgde voor een bloemrijke omgeving voor mooie ont-moetingen. Het logo van deze website is ontworpen door Jennifer van Thoen bijvoorbeeld, ook via Platform-Z.

Marguerita Bisschop is ook een verhalenverteller. Op haar blog lees je van alles wat je leven kan opleuken. Een glitterkanon noemt ze het zelf. Zij ziet zich ook al met andere bloggers door de levenstuin bewegen om foto's te maken, om inspiratie op te doen. 

Gedichten

Vrijdagmiddag was ik met een vriendin op Landgoed de Paltz bij Herman van Veen Arts Center. We bezochten de voorstelling 'Mijn nest zit me te wijd' met gedichten en liedjes over de natuur. Mijn idee om gedichten over de natuur te verzamelen werd hierdoor zeker gevoed. Ik heb het boekje uit mijn jeugd van Annie M.G. Schmidt van de Spin Sebastiaan laatst weer opgegraven. Toen het vrijdag werd voorgedragen begreep ik eindelijk waar het over gaat. 

Het meest werd ik geraakt door het lied Onderaan de dijk van Herman van Veen. Ja, onze levenstuin ligt onderaan de dijk. Het is niet altijd te herkennen maar de weg waar we aan wonen is de dijk langs de Oude Rijn. Geen leven zonder water. 

Wordt vervolgd...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.