Schilderijen

In de Hooiberg schilder ik en hangen schilderijen die ik gemaakt heb. Ook dit jaar doe ik weer mee aan de Atelier Kunstroute Bodegraven-Reeuwijk op 20 en 21 mei. 

Ik schilder graag en doe dat intuïtief. Het begint soms met een kleur en dan verandert het van kleur. De vormen ontstaan dan vanzelf. Soms begin ik ook met een vraag waarop al schilderend een antwoord ontstaat. Zonder woorden, vaak kan ik het pas (veel)later duiden, maar geeft het me toch zicht op een richting. 

Bloemen schilderde ik nooit echt bewust. De eerste is het schilderwerk met de blauwe kubussen

Wel schilder ik al heel lang blaadjes. Niet om de blaadjes, maar omdat een schilderwerk bij mij vaak op het laatst nog vraagt om 'blaadjes'. 

Op een goed moment wilde ik geen blaadjes meer en maakte ik een schilderij met alleen maar blaadjes, om er daarna voorgoed vanaf te zijn. Dat is niet helemaal gelukt. Ze blijven komen.

De volgende drie schilderwerken zijn resultaat van een vraag: Hoe ziet mijn toekomst eruit? Die vraag stelde ik in het najaar van 2022. In de blauwe veranderden de blaadjes in een bloem. Dat veranderde in een soort bloempoppetjes. Daarna kwam er een landschap met bloemen. 

Daarna wilde ik bewust bloemen schilderen. Dat werd deze. Ik zie er ook de 5 elementen in.

Deze schilderijen en meer kun je zien in de Hooiberg.