Labyrint

In het gras hebben vriendin Marjo en ik een labyrint aangelegd. Dat was een klusje van passen en meten. De lijnen hebben we gelegd met houtsnippers. Ondertussen zijn de houtsnippers verdwenen in het lange gras, de paden van het labyrint maai ik nu. 

De ingang van het labyrint wordt gemarkeerd door twee struikjes. Als je daar naartoe loopt, wijst de weg het labyrint in zich vanzelf. In 194 stappen loop je naar het centrum en in 194 stappen loop je via dezelfde weg er weer uit. 

Wat is een labyrint?

Een labyrint is een kruisingsvrij, slingerend pad dat je langs een aantal wendingen naar het centrum leidt en weer terug naar buiten. Het lopen van een labyrint is behulpzaam bij het zoeken naar je kernwaarden: datgene waar je echt voor gaat in het leven. Het kan op verrassende wijze leiden tot het aangaan van nieuwe verbindingen.

Het belangrijkste verschil tussen het labyrint en de doolhof is de weg: het labyrint in de oudste vorm heeft één weg, één pad, één ingang; de doolhof bevat talloze paden en vele mogelijkheden. In de doolhof zijn de muren of begrenzingen zo hoog dat men er niet overheen kan kijken.In het labyrint bevinden zich geen kruispunten of vertakkingen. De ene weg voert ondanks alle bochten en slingerbewegingen wel degelijk naar het midden. De bezoeker kan dus niet verdwalen. Daarmee is het labyrint een prachtig symbool van de weg die de zoeker naar waarheid moet afleggen.

Wil je het labyrint lopen?

Als je zin hebt om het labyrint te lopen kan dat. Neem dan van tevoren even contact op om een afspraak te maken.